PRETRAŽI
newsletter prijava
Prijavite se za primanje najnovijih vijesti, obavijesti i akcija iz naše ponude.
 
naslovnica > najbolje za vas > sicilija i capri

SICILIJA I CAPRI, ITALIJA, 04.-11.06.2018., Autobus, Brod

SICILIJA I CAPRI

PUTOVANJE AUTOBUSOM/BRODOM

 

 

Vrijednost više:

 • dvokrevetne kabine na brodu
 • posjet Agriturismu u srcu Etne
 • večere u hotelima prema programu

 

Sicilija:
(tal. Sicilia, za antike znana po svom grčkom imenu Trinakria) je najveći otok na Mediteranu i jedna od regija u Italiji, smještena jugozapadno od vrha talijanske čizme. Tjesnac širine od oko 5 km zove se Mesinski tjesnac (tal. Stretto di Messina). U svibnju 1946. Sicilija je u sklopu Talijanske republike dobila status autonomne pokrajine. Glavni grad Sicilije je Palermo (686 722 stanovnika), a drugi važniji gradovi su: Catania (313 110 stanovnika), Messina (252.026stanovnika). Otok se sastoji od 9 provincija, dijelom nazvanih i po imenima većih otočnih centara: Agrigento, Caltanissetta, Catania, Enna, Messina, Palermo, Ragusa, Siracusa i Trapani. Otok Sicilija zauzima površinu od 25 709 km², a na njemu živi oko 5,1 milijuna stanovnika.

Capri:
Capri je talijanski otok na kojem se nalazi i istoimeni grad. Nalazi se na južnoj strani Napuljskog zaljeva kraj Sorentinskog poluotoka. Capri je još od rimskih vremena bio čuven po svojim ljepotama. Otok ima 3 kvadratna kilometra i 7.278 stanovnika. Capri je popularno turističko odredište i za Talijane i za strance. Tijekom 1950-ih Capri je postao popularno odredište međunarodnoga jet-seta. Središnji trg Caprija je zadržao umjerenu seosku arhitekturu, ali je prepun skupim buticima i restoranima. Tijekom ljeta ima mnogo turista, najčešće jednodnevnih izletnika iz Napulja i Sorrenta.


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan petak, ZAGREB/RIJEKA – CIVITAVECCHIA
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 05:00 sati, te sa Sjevernog odmorišta Vrata Jadrana u 07:30 sati, moguć polazak iz Karlovca uz prethodnu najavu. Putovanje preko Slovenije i Italije do luke Civitavecchia. Ukrcaj na brod-trajekt oko 18:00 sati. Smještaj u unutarnje dvokrevetne kabine. Isplovljavanje u 20:00 sati. Plovidba. Noćenje u kabinama na brodu (obroci na brodu nisu uključeni, ali je moguće uz doplatu na licu mjesta večerati i doručkovati u brodskom restoranu).

2. dan subota, PALERMO – SALAMERIJA – GIARDINI NAXOS
Iskrcaj sa broda oko 10:00 sati. Polazimo prema agriturismu (imanje sa seoskim turizmom) udaljenom 150 km od Palerma. Po dolasku na domaćinstvo, pješice ćemo proći kroz šumu i upoznati sicilijanske crne svinje. Nakon toga degustacija pravih specijaliteta. Bogat švedski stol (doplata 15 €). U poslijepodnevnim satima polazimo za Giardini Naxos, udaljenom 150 km. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan nedjelja, GIARDINI NAXOS – SIRACUSA - TAORMINA – GIARDINI NAXOS
Doručak. Odlazak za Siracusu, koja je bila najznačajniji grad u pokrajini koju su Grci prozvali Magna Grecia. Obilazak arheološkog parka (ulaznica uz doplatu) s brojnim znamenitostima, te središta grada koji je smješten na otoku Ortigia. (Trenutno se nedjeljom ne plaća ulaznica za Siracusu, jer je prva nedjelja u mjesecu). Ondje se nalazi povijesna jezgra u kojoj je smještena čuvena ARETUZIJINA FONTANA – GRADSKA VIJEĆNICA – OSTACI APOLONOVOG HRAMA – za koji se vjeruje da je najstariji grčki hram na Siciliji. Nastavak vožnje do slikovite TAORMINE, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Šetnja TAORMINOM. Slobodno vrijeme. Kasniji povratak u hotel u Giardini Naxos. Noćenje.

4. dan ponedjeljak, AGRITURISMO - ETNA
Doručak. Ujutro ćemo posjetiti Agriturismo u Randazzo (doplata za degustaciju 22 €). Naši domaćini će nam pokazati kako se proizvodi prava vruća mozarella i ponuditi nam odličan sir. Doživljaj je neprocjenjiv jer proizvode koje ćete probati se kuhaju pet sati od najsvježijeg jutarnjeg mlijeka. Nakon toga odlazak do obližnje ETNE - najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 metara nadmorske visine prestaje vegetacija, te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri ili će voziti naseljima u podnožju. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan utorak, GIARDINI NAXOS – CATANIA – ENNA – AGRIGENTO
Doručak. Oko 08:00 sati odlazimo u Cataniju u centar grada. Kraći razgled: KATEDRALA u kojoj se nalazi KAPELICA SV. AGATE, zaštitnice grada, potom LITORNO, kip slona, dio grada u baroknom stilu s građevinama od smeđeg vulkana, PALAZZO DELLE SCIENZE - AMFITEATAR - KAZALIŠTE NELLINI. Slobodno vrijeme za shopping. Na putu ćemo stati u najpoznatijem outletu Enna. Vrijeme za shopping. Po dolasku u Agrigetno posjet antičkom lokalitetu na Siciliji: DOLINA HRAMOVA (ulaznica uz doplatu), JUPITEROV, JUNONIN, HERKULOV, HRAM DIOSKURA. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan srijeda, AGRIGENTO – PALERMO – brod
Doručak. Odlazak u PALERMO. Razgled PALERMA sa lokalnim vodičem - glavnog grada Sicilije koji čuva tragove svoje burne prošlosti: KATEDRALA – KRALJEVSKA PALAČA – CAPPELLA PALATINA – TEATRO MASSIMO – QUATTRO CANTI – CRKVA MARTORANA – PIAZZA DEL COMUNE SA FONTANOM „SRAMA“ ,… Ukrcaj na brod-trajekt (unutarnje dvokrevetne kabine) u večernjim satima, polazak broda. Smještaj u kabine. Noćenje u kabinama na brodu.(obroci na brodu nisu uključeni, ali je moguće uz doplatu na licu mjesta večerati i doručkovati u brodskom restoranu).

7. dan četvrtak, NAPOLI – CAPRI – okolica PERUGIA
Iskrcaj sa broda u jutarnjim satima te trajektom idemo na otok Capri, otok iznimne ljepote, stjenovite obale i prepun tropske vegetacije. U gradiću Anacapriju posjetiti ćemo Villu San Michele sa nezaboravnim vrtovima. Povratak u gradić Capri, slobodno vrijeme. Polazak oko 14:30 sati za Napoli. Krećemo prema Perugi. Smještaj. Večera. Noćenje.

8. dan petak, okolica PERUGIA – RIJEKA/ZAGREB
Doručak. Odlazimo u razgled Perugie. Pješački razgled uz pratnju lokalnog vodiča. Centar Perugie, smješten na brežuljku, sačuvao je svoju nekadašnju formu srednjovjekovnog burga, ali, ono što mu daje poseban šarm, su njegovi spomenici iz doba renesanse. Neke od najvažnijih znamenitosti su: katedrala San Lorenzo (sv. Lovro je jedan od zaštitnika grada), Palazzo dei Priori, glavni gradski trg na kojem se smjestila poznata Fontana Maggiore, Etruščanski bunar - svjedok o nastanjivanju Perugie još iz davnih vremena, L’Oratorio di San Bernardino – molitvena kapela podignuta u čast svetog Bernardina, te Nacionalna galerija Umbrije u kojoj se nalaze umjetnine iz razdoblja 13. do 19. stoljeća. Perugia je poznata i kao studentski grad, a njezino sveučilište, Universita degli Studi della Penisola, osnovano je davne 1308. godine. Nakon razgleda grada slobodno vrijeme te odlazak prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje u večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI (za 40 prijavljenih putnika): 4.290 kn CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI (za 35 prijavljenih putnika): 4.590 kn

 

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
 • smještaj u dvokrevetnim kabinama na relaciji: Chivitavecchia-Palermo i Palermo - Napoli
 • 1 polupansion u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u okolici Agrigenta
 • 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u okolici Catanije
 • 1 polupansion u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u okolici Catanije
 • 1 polupansion u okolici Perugie u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3*
 • lokalni vodič za Palermo
 • lokalni vodič za Siracusu
 • lokalni vodič za Agrigento
 • lokalni vodič u Perugi
 • pratitelja putovanja
 • sve izlete i razgledavanja prema programu

 

Cijena ne uključuje:

 • ostale fakultativne izlete, obroke i transfere koji nisu navedeni u programu putovanja i cijeni
 • doplata za jednokrevetnu sobu – 780 kn
 • doplata za jednokrevetnu kabinu – 700 kn

 

Obavezne doplate na putu:

 • Razgled agroturizma i degustacija u Mirto, po osobi 15 € (obavezna doplata na licu mjesta)
 • Razgled u Randazzo, po osobi 22 € (obavezna doplata na licu mjesta)
 • Boravišne pristojbe se plaćaju na licu mjesta, po osobi ukupno cca 8 €
 • Izlet na Capri, po osobi 28 €
 • Bus, Taormina, po smjeru/osobi: 1,30 € = ukupno po osobi 2,60 €
 • Mini metro Perugia 1,5 eur po smjeru/osobi
 • Ulaznica za Dolinu hramova, Agrigento, po osobi 10 €
 • Ulaznica za Arheološki park, Siracusa, po osobi 10 €
 • Informativne cijene doplata:
 • Autobus po Capriju, dnevna karta, po osobi 8,50 €

 

 

Za sva pitanja i informacije oko putovanja kontaktirajte naš NEBESKI TIM.

 

Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Air Max 90,Air Max 95 Sneakers,Adidas Yeezy 350 Boost V2,Yeezy 750 Boost Schuhe,Adidas Zestra