PRETRAŽI
newsletter prijava
Prijavite se za primanje najnovijih vijesti, obavijesti i akcija iz naše ponude.
 
naslovnica > avio informacije > korisne informacije

Korisne informacije

KORISNE AVIO INFORMACIJE

Cijena zrakoplovne karte ovisi o raspoloživosti mjesta u zrakoplovu u trenutku izrade rezervacije za željene datume. Na cijenu utječu sezonalnost, kao i objavljene cijene zrakoplovnih kompanija za željeni period putovanja. Karta je najčešće povoljnija ukoliko je putnik rezervira nekoliko mjeseci unaprijed.

Obavezno uzeti u obzir točnost podataka pri pisanju upita za rezervaciju avionske karte, opaska se odnosi na imena putnika kao i same datume polaska odnosno povratka. Prilikom izrade rezervacije i dobivanja zrakoplovne karte, složili ste se s uvjetima tarife kojima podliježe Vaša zrakoplovna karta. Ovisno o uvjetima za neke zrakoplovne karte moguće je dobiti cijelokupan povrat sredstava, za neke djelomičan uz određene penale, a za neke se nakon kupnje ne može izvršiti povrat sredstava osim aerodromskih pristojbi.

Za domaće letove te putovanja unutar EU Vam je uz elektronsku kartu potrebna osobna iskaznica dok je za letove izvan Hrvatske (države ne-članice EU te ostale zemlje) potrebna valjana putovnica, te viza za određene države koje to traže.

Voditi računa o ograničenjima za predanu i ručnu prtljagu, ograničenja za predanu prtljagu ovise o zrakoplovnim prijevoznicima. U većini slučajeva prtljaga je ograničena na jedan komad od 23kg ili od 20kg, ovisno o tarifi. Količina odobrene prtljage se nalazi u Vašoj karti, osim predane prtljage, svakom putniku dopušten je samo jedan komad ručne prtljage, koji se može smjestiti u zatvorene police iznad sjedala ili ispod putnikova sjedala, uz uvjet da zbroj dimenzija takve ručne prtljage ne prelazi 115 cm (45 in) i ukupna težina ne prelazi 8 kg. Sa sobom u zrakoplov smijete nositi računalo u odvojenoj torbi.

U nastojanju da Vam olakšamo beskrajno "surfanje" internetom u potrazi za informacijama, izabrali smo nekolicinu korisnih web stranica koje će Vam dati dobre odgovore na nepoznanice o putovanju avionom.

Popis web stranica značajnijih zračnih luka:
Zračna luka Zagreb
Zračne luke Rim 
Zračna luka Frankfurt
Zračne luke Berlin
Zračne Luke Pariz
Zračna luka London Heathrow
Zračna luka Bruxelles
Zračna luka Amsterdam
Zračne luke Moskva
Zračne luke Dubai
Zračna luka Peking
Zračne luke Chichago
Zračne luke New York
Zračne luke Los Angeles

Seat Guru
"Stručnjaci" iz tripadvisora, daju detaljne informacije o pojedinoj avio kompaniji, mapni pregled aviona i rasporeda sjedenja, check-in pravila, kao i regulativu za prtljagu.

Plane finder
Praćenje Vašeg leta u stvarnome vremenu 

Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Air Max 90,Air Max 95 Sneakers,Adidas Yeezy 350 Boost V2,Yeezy 750 Boost Schuhe,Adidas Zestra