PRETRAŽI
newsletter prijava
Prijavite se za primanje najnovijih vijesti, obavijesti i akcija iz naše ponude.
 

DOMINIKANA, DOMINIKANSKA REPUBLIKA, 01.04.-01.12.2018., Zrakoplov

Dominikanska Republika

8 dana/ 6 noćenja
Svakodnevni individualni polasci iz Zagreba do 03.12.2017.

 

Biserno bijele pješčane plaže, kokosove palme, planinski lanci puni rijeka i slapova, slana jezera, egzotični biljni i životinjski svijet te veseli domaćini zasigurno vas neće ostaviti ravnodušnima. U Dominikanskoj Republici se nalazi čak 10 potpuno različitih nacionalnih parkova od kojih će vas svaki posebno očarati. Ovdje se možete zabaviti, ali i odmoriti, ovisno o onome što vam više odgovara. Ova država se nalazi u Karipskom moru. Zauzima dvije trećine istočnog dijela otoka Hispaniola i jedinu kopnenu granicu ima sa Haitijem. Hispaniola je drugi po veličini otok Velikih Antila. Bio je prva španjolska kolonija u Srednjoj i Južnoj Americi, te prvi otkriveni otok na Kolumbovom putovanju.Što vam nudimo
Boravak u izabranom hotelu u Punta Cani, uslugu all inclusive u hotelu, svakodnevni polasci - let iz Zagreba, mogućnost produljenja boravka.

Izleti JEEP SAFARI
– Cjelodnevni izlet počinje rano ujutro, kad karavana džipova kreće na sjeveroistok, do Playa de la Vacama. Za vrijeme putovanja često se zaustavlja kako bi uživali u prekrasnim krajolicima te plantažama kave i kakaoa u podnožju planina. Na izletu ćete moći vidjeti i borbu pijetlova, sport koji je vrlo popularan u Latinskoj Americi. Zatim safari kreće prema Playa de la Vacama gdje će biti serviran ukusan ručak. Nakon opuštajućeg popodneva na predivnoj Playa de la Vacama, predvečer slijedi povratak u hotel.

OTOK SAONA
– Najljepše plaže u najljepšem okruženju! Polazak iz hotela do luke Bayahibe odakle ćete isploviti prema otoku Saoni i plaži La Palmilla. Cijelaruta do otoka pruža spektakularne panoramske poglede. Zaustavljanje u blizini koraljnih formacija uz idiličnu obalu Istočnog nacionalnog parka. Usputno zaustavljanje u „prirodnom bazenu“ usred Karipskog mora, staništu morske zvijezde. Pauza za kupanje uz osvježenje – rum! Nastavak plovidbe prema Saoni. Po dolasku čeka vas ručak pripremljen na grilu uz osvježavajuća pića i tropsko voće. Slobodno vrijeme za uživanje u uistinu prekrasnoj plaži i prirodi. Povratak katamaranom prema Bayahibeu. Po dolasku natavk puta autobusom do hotela.

LA ROMANA I ALTOS DE CHAVON
– Cjelodnevni izlet koji započinje posjetom La Oltra Bandi, tipičnom dominikanskom selu, nastavlja se odlaskom u Higuey de la Romana, gradić u kojem je smještena jedna od najvećih svjetskih rafinerija šećerne trske. Na kraju slijedi posjet Altos de Chavon, selu sagrađenom u sedamdesetima u stilu španjolskog sela iz 16. st.

SANTO DOMINGO
– Tijekom izleta uživat ćete u krajoliku dok budete prolazili kroz gradove i sela u unutrašnjosti na putu prema Santo Domingu. Po dolasku u glavni grad, posjetit ćete Kolumbov svjetionik sagrađen 1992. godine. Zaustavljanje u Nacionalnoj palači uz panoramski razgled novijih dijelova grada. Potom odlazak na ručak u jedan od lokalnih restorana (piće uključeno). Nakon ručka posjet kolonijalnom dijelu prvog grada u Americi osnovanog 1498. godine. U ovom području otkrijte njegova najznačajnija povijesna obilježja: Alcazar – rezidencija Diega Kolumba, sina mnogo poznatijeg oca Kristofora, tu ćete vidjeti na koji se način živjelo u kolonijalno doba; Nacionalni Panteon i najstariju katedralu na kontinentu (prilikom posjeta preporučuje se ženama i muškarcima da imaju pokrivena ramena). Naposljetku, posjet tržnici Modelo gdje ćete imati priliku kupiti i razgledati lokalne rukotvorine i suvenire; posjet pješačkoj zoni El Conde gdje možete obaviti kupnju. Po završetku razgleda povratak prema hotelu.

MANATI PARK I PLIVANJE S DUPINIMA
– Manati Park je ekološki par udaljen otprilike 15-ak minuta vožnje od hotela u Punta Cani i idealno je mjesto za provesti dan u dodiru s karipskom florom i faunom. Npr. moći ćete ući u zvjerinjak iguana, slikati se s papagajima, zmijama i morskim lavovima i sl. Postoji i dodatna mogućnost, a to je nezaboravno plivanje s dupinima. Saznajte više o Dominikanskoj Republici uz posjet selu Taino gdje ćete moći vidjeti sva oruđa i alate kojima se služilo domorodačko stanovništvo u svrhu lova, ribolova i pripremanja hrane.

 

 

 

Informativne cijene fakultativnih izleta (plaćaju se na licu mjesta):
Jeep safari: cca 100 USD po osobi
Otok Saona: cca 100 USD po osobi
Posjet La Romani i Altos de Chavon: cca 95 USD po osobi
Santo Domingo 100 USD po osobi
Manati Park 30 USD; Plivanje s dupinima 95 USD

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 2

 

NAPOMENA:
cijene iz cjenika kalkulirane su za smještaj u dvokrevetnim standard sobama. Informacije o cijeni, kao i raspoloživost smještaja, mogu se dobiti na prodajnom mjestu u roku od 48 sati od postavljenog upita. Kalkulacije za paket napravljene su uz pretpostavku da je cijena leta na najnižoj ekonomskoj klasi. Cijene nisu važeće u periodu božićnih i novogodišnjih praznika.

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Punta Cana – Zagreb na zrakoplovnim kompanijama Condor (DE) ili Air France (AF)
 • smještaj u odabranim hotelima u Punta Cani osnovi 6 noćenja s all inclusive uslugom
 • putno zdravstveno osiguranje
 • uslugu lokalnog agenta
 • troškove organizacije putovanja.

 

Cijena ne uključuje:

 • pristojbe zračnih luka koje se obvezatno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana cca 3.600 kn – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • turistička karta pri ulasku u Dominikansku Republiku (10 USD)
 • fakultativne izlete (plaćaju se na licu mjesta)
 • osobne troškove tijekom putovanja
 • napojnice lokalnim davateljima usluge
 • osiguranje od otkaza putovanja.

 

Obavezne doplate:

 • pristojbe zračnih luka otprilike 3.600 kn - plaćanje prilikom rezervacije aranžmana
 • turistička karta pri ulasku u Dominikansku Republiku. Cijena karte iznosi 10 USD i plaća se po dolasku u zračnu luku.

 

 

NAPOMENA:
pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika. Agencija zadržava pravo na izmjenu letova i programa.


Korisne informacije

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Klima: Tropska, prosječna temperatura zraka za prosinac i siječanj je između 24°C i 26°C. Prosječna temperatura mora oko 25° C (istaknute dnevne vrijednosti se temelje na višegodišnjem prosjeku te mogu varirati).
Vremenska razlika: –6 sati (Zagreb 16:00h / Santo Domingo 10:00h)
Jezik: Službeni jezik je španjolski, ali se u hotelima može sporazumjeti na engleskom ili njemačkom.
Novac: Dominikanski peso, 1 USD = oko 28,00 DOP
Voda: koristite isključivo vodu u bocama!
Struja: 110 V / 60 Hz
Mobiteli: T-Mobile, VIPnet i TELE2 imaju ugovor s lokalnim GSM operaterom. Za detalje molimo kontaktirajte vašeg mobilnog operatera.
Odjeća: Ugodna, lagana, pamučna i praktična. Svakako ponijeti sunčane naočale, kupaće kostime i zaštitu od sunca.
Shopping: keramika, ručni radovi
Viza: nije potrebna za državljane RH. Na ulazu u zemlju se kupuje turistička karta. Cijena 10 USD.
Cijepljenje: nije potrebno
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.


Odgovorni organizator: ATLAS, turistička agencija d.d., Vukovarska 19, HR-20000
Dubrovnik, MB: 3303357, OIB: 02041978827, ID: HR-AB-20-060000638.

 

Šifra putovanja: ATLINDOMI

 

Za sva pitanja i informacije oko putovanja kontaktirajte naš NEBESKI TIM.

 

Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Air Max 90,Air Max 95 Sneakers,Adidas Yeezy 350 Boost V2,Yeezy 750 Boost Schuhe,Adidas Zestra