PRETRAŽI
newsletter prijava
Prijavite se za primanje najnovijih vijesti, obavijesti i akcija iz naše ponude.
 

ISLAND, ISLAND, 23.-28.09.2019., Zrakoplov

Island

6 dana

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN: ZAGREB/SLOVENIJA - REYKJAVIK noćenje
Sastanak u Ljubljani i transfer do jedne od europskih zračnih luka (po želji mogućnost leta iz Zagreba uz doplatu ili organiziranog autobusnog transfera) i prijava na let u večernjim satima. Po dolasku u Reykjavik, slijedi prijevoz do hotela i smještaj u hotelu.

2. DAN: TURA ZLATNI KRUG (FAKULTATIVNO) noćenje
Predlažemo fakultativni cjelodnevni izlet Zlatni krug. Voziti ćemo se kroz dolinu Haukadulur koja je poznata po izvorima geotermalne vode. Zaustaviti ćemo se pri Geysiru, po kojem su imenovali izvore tople vode po cijelom svijetu i pri izvoru Strokkur koji eruptira svakih 5 do 10 minuta, a voda se digne do čak 30 m visoko. Nastavak puta do slapova Gullfoss gdje voda u tri razine pada 32 m duboko u kanjon. Slijedi odlazak u nacionalni park Thingvellir gdje je 930 godine ustanovljen Althingi, prvi demokratski parlament na Islandu koji se nalazi uz najveće islandsko prirodno jezero Thingvallavatn. Za kraj ćemo još posjetiti mjestašce Hveragerd, jedno od rijetkih aselja na svijetu koja su locirana direktno na geotermalnom području. Mjesto je poznato i po mnogim staklenicima koje griju termalnom vodom. Povratak u Reykjavik.

3. DAN: VESTMANSKI OTOCI (FAKULTATIVNO) doručak, noćenje
Danas preporučamo odlazak do Vestmanskih otoka. Vožnja autobusom do trajekta kojim ćemo se odvesti do otprilike 45 minuta udaljenih Vestmanskih otoka. Ova skupina od 15 otoka se nalazi oko 10 km od južne obale Islanda i predstavljaju glavnu prirodnu znamenitost Islanda. Slijedi izlet na otoku Heimaey, pozdrav pticama u Storhofdiju, šetnja do kratera koji je zadnji put bio aktivan prije nekoliko godina. Slobodno vrijeme. Vožnja brodom kroz prekrasnu prirodu otoka: promatranje špilja, morskih ptica, a možda i ponekog kita. Pri povratku zaustavljanje u špilji Klettshellir. Povratak u Reykjavik u poslijepodnevnim satima.

4. DAN: LANDMANNALAUGAR - ISLANDSKA DIVLJINA ILI GRENDLAND (FAKULTATIVNO) doručak, noćenje
Današnji izlet je namijenjen upoznavanju divlje islandske prirode. Krajolik je omiljen posjetiteljima koji tamo odlaze zbog različitih geoloških pojava kao što su recimo polja lave. Poseban čar daju i gore koje čine kamenja različitih boja, od crvene, plave do ljubičaste. Pokrajina je bogata i gejzirima, ledenjacima i kraterima, a u nekim se izvorima zbog ugodne temperature vode moguće i okupati. Odlazak na lakši trekking, za koju preporučamo dobru sportsku obuću. Povratak u Reykjavik u večernjim satima. Po želji, umjesto u Landmannalaugar možemo otići i na cjelodnevni izlet na Grenland, koji je od Islanda udaljen dva sata leta (potrebna je prethodna rezervacija, što ovisi o raspoloživim mjestima). Tamo ćemo obići selo Kulusuk i promatrati slikoviti ledeni krajolik (otprilike 4 tj. na Grenlandu). Slijedi povratni let u Reykjavik.

5. DAN: REYKJAVIK I PLAVA LAGUNA – LET PREMA EUROPI doručak
Razgled Reykjavika u prijepodnevnim satima, najsjevernije prijestolnice svijeta koju krase zanimljive kuće raznih boja. Razgledati ćemo stari i novi dio grada te luku i prošetati pokraj parlamenta i gradske vijećnice do katedrale. Razgledati ćemo i veličanstvenu Hallgrimurevu crkvu, jednu od najviših zgrada na Islandu koja služi kao odlična točka s koje se pružaju pogledi. Razgled ćemo nastaviti vožnjom po poluotoku gdje se nalazi grad i zaključiti izlet s obilaskom muzeja Arbaer. Poslijepodne ćemo se odvesti do svjetski poznatih termi - Plava laguna. Tamo je kupanje poseban doživljaj jer prosječna temperatura mineralima bogate geotermalne vode iznosi oko 38 ° C, dok vas okružuju polja lave. Slijedi prijevoz do zračne luke i noćni let prema Europi.

6. DAN: EUROPA – SLOVENIJA/ZAGREB noćni let
Po pristanku, slijedi transfer do Ljubljane (mogućnost organiziranog autobusnog transfera).

 

CIJENA aranžmana po osobi: 10.260 kn

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • zrakoplovni prijevoz
 • zrakoplovne i sigurnosne pristojbe
 • povratni autobusni prijevoz iz Slovenije do zrakoplovne luke
 • prijevoze zrakoplovna luka – hotel – zrakoplovna luka
 • 4 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Reykjaviku
 • ulaz u Plavu Lagunu i najam ručnika
 • razgled Reykjavika i ulaznicu u muzej Arbaer
 • slovenskog pratitelja
 • organizaciju putovanja

 

DOPLATE PO ŽELJI, prilikom rezervacije:

 • jednokrevetna soba 2.090 kn
 • večere 1.620 kn
 • izlet brodom Vestmanski otoci, Zlatni Krug, Grenland, Landmannalaugar, vezani let do zračne luke (cijene na upit)

 

VAŽNO:
sve dodatne izlete je potrebno rezervirati i platiti prilikom rezervacije aranžmana, jer su mjesta ograničena. Potvrda izleta ovisi o raspoloživim mjestima. Za zrakoplovne izlete savjetujemo čim raniju prijavu zbog izuzetne popunjenosti. Moguća izmjena rasporeda razgleda, ali sadržajno program ostaje isti. Ukoliko zbog lošeg vremena izlet na Vestmanske otoke neće biti moguć, umjesto njega će se ići na izlet Južnim Islandom.

POPUSTI:
za djecu do 12 godina na dodatnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe vrijedi popust 15 % od osnovne cijene aranžmana.

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:
Ne zaboravite ponijeti valjanu putovnicu. Poželjno je da putovnica ima valjanost 3 mjeseca nakon odlaska s Islanda. Savjetujemo da fotokopirate putovnicu i spremite ju odvojeno od dokumenata.

NAPOMENE:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa.

Odgovorni organizator: Mondo travel d.o.o.

Minimalni broj putnika: 24


Šifra putovanja: MONEUISL

 

Za sva pitanja i informacije oko putovanja kontaktirajte naš NEBESKI TIM.

 

Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Air Max 90,Air Max 95 Sneakers,Adidas Yeezy 350 Boost V2,Yeezy 750 Boost Schuhe,Adidas Zestra